HANGİ ÜNİVERSİTE İKTİSAT ,İŞLETME MEZUNLARINI ODYOLOJİ YÜKSEK LİSANSINA ALMAKTADIR
BİR DERNEĞİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN  YAPMIŞ OLDUĞU İTİBARSIZ AÇIKLAMAYA İSTİNADEN

Bir derneğin sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada;

Görmüş olduğumuz kadarıyla güzide üniversitelerimizden Kapadokya Üniversitesi Odyoloji Yüksek Lisansına açık bir saldırı mevcut olup bu saldırı aynı zamanda üniversiteyide hedef almaktadır. Hatta dahada ileriye götürülerek yapılan işlemlerin usulsüz olduğu yönünde söylemlerde de bulunulmaktadırlar.  Bu akıldan uzak iddalara luzumu halinde hukiki yollarla müdahil olmak şartıyla sonuna kadar gidilerek adli makamlara götürülecek  Üniversiteye yapılan saldırılara daha fazla izin verilmeyecektir. Bu arada Hacettepe Üniversitesi Odyoloji yüksek lisansına sağlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu Yasemin  Tan  Bostanı alarak 2020 yılında mezun etmiş ve Odyolog unvanını vermiştir. Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Bölüm Başkanlığı öncelikle bunun hesabını kamuoyuna vermek zorundadır. Yukarıda bahsi geçen kişiyle herhangi bir şahsi problemimiz olmadığını belirtir sadece apaçık bir örnek olduğu için konu edinildiğini belirtmek isterim.  Bu gibi gerek ahlak gerekse hukiki dayanağı olmayan mesnetsiz iddalarla kamuoyunu meşgul etmekten öteye gitmeyen bu açıklamalar dikkatle takibimizde olacak ve luzumu halinde gerekli adli kanallar aracılığıyla gerekli mudahalelerde bulunulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Kapadokya Üniversitesinin  sosyal medyaya konu olan Doktaralı  Hemşire ataması  açıklaması: Odyoloji lisans bölümü öğretim programı, pek çok sağlık alanında olduğu gibi, SAĞLIK ALANINDA GENEL BİLGİ VE SAĞLIK HİZMETLERİ DERSLERİNİDE İÇERDİĞİNDEN Odyoloji lisans bölümü için belirlenmiş öğretim elemanı gereklilikleri içerisinde HEMŞİRELİK ALANIDA bulunmaktadır.İlan alım kurallarına uygun olduğu gibi öğretim programına ihtiyaç duyulan bir öğretim elemanı kazandırmaya dönüktür.

Not:  Sosyal Medyaya konu olan  atamanın Klinik Odyoloji derslerini anlatması amacıyla  alınmadığı  odyolojideki diğer diğer sağlık dersleri için atandığı bilgisi verilmiştir.