• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
03/01/2017 YENİ YÖK KARARI
Odyoloji Derneği olarak,

Kamu Denetçliği Kurumu'na başvuruda bulunularak , herhangi bir lisans eğitimi üzerine, odyoloji alanında yüksek lisans veya doktorsı yaparak odyolog unvanı verilmesinin ;
 T.C  Anayasasına , YÖK Kanunlarının 3.maddesine   ve Danıştay 5. Dairesinin 27/12/2011 tarihli 2009/3912 E 211/8134 K.  kararına aykırı olduğu 06/04/2011 tarihli 6225 sayılı Kanun 9/c maddesinden '' diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan'' kişilere odyolog unvanı verilmesi nedeniyle, bu cümlenin çıkarılarak yasanın yeniden düzenlenmesi talebinde bulunulmuştur. 

Kamu Denetçliği Kurumu tarafından Anayasaya ve YÖK Kanunlarına aykırılığı ile ilgili  gerekli incelemer yapıldıktan sonra üst yazı ile YÖK kuruluna gönderilmiştir.

 Not: Unvanları belirleme görevi kanunla YÖK'na verilmiştir.

03/01/2017 tarihin Yükseköğretim Kurulu Yürütme kurulu toplantısında görüşülmüştür.  Alınan karar aşağıdaki gibidir:

Sadece sağlık lisansiyeri olan ebelik, hemşirelik v.b  bölümlerden mezun kişilerin odyoloji yüksek lisansı ve doktorası yaptıktan sonra odyolog meslek icraasını yapabileceğinin(yorum : sadece bu alanda çalışabllir,  unvan vermemektedir) uygun olduğuna, söz konusu karardan önce ataması yapılan eski mezunların haklarının saklı tutulmasına ( Bilgi notu: Sağlık Bakanlığı sisteminde şu an itibarıyla  odyoloji alanında yüksek lisans yapıp odyolog kadrosuna  atanan sadece 4 kişi görünmektedir) söz konusu kararın Sağlık Bakanlığına önerilmesine  karar verilmiştir.
 Devlet Personel Başkanlığına,
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Odyoloji Derneğine bilgi verilmiştir.

Ebe ,hemşire , diyetisyen v.b sağlık lisansiyerlerinin  de bu mesleği icra edemeyeceği aşikardır. Bu nedenle gerekli kurum ve kuruluşlara itiraz dilekçeleri yazılmasına karar verilmiştir.




  
6820 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Sosyal Medya