DERNEK ÜYELİKLERİ YENİLENİYOR
DERNEK ÜYELİKLERİ YENİLENİYOR !!!,

BU YIL MEZUN OLAN ODYOMETRİ ÖN LİSANS VE ODYOLOJİ LİSANS MEZUNLARI İLE BİRLİKTE SAYIMIZ ORTALAMA 5000 KİŞİYE ULAŞTI.

Mesleğimiz odyoloji alanında sadece yüksek lisans yaparak giren başka meslek mensubu kişilerin istilası altındadır. Kendilerine odyoloji alanında akademik kariyer edinmiş olan kişiler diplomalı meslek mensuplarını akademik kimlikleriyle baskılamış, mesleğimiz ile ilgili kararları kendi çıkarları doğrultusunda verme cüretini, kendilerinde bir hak görmeye başlamışlardır. Ayrıca diplomalı meslek mensuplarına da bu işi yaptırmayacaklarını söyledikleri aldığımız duyumlar arasındadır.

Konuyla ilgili (yüksek lisansla unvan elde etmek) (Anayasaya aykırılık teşkil ettiğinden) açılmış mahkemeler devam etmektedir.

Bütün diplomalı meslek mensuplarını mesleklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Aksi taktir de sonuçların ağır olacağını tahmin ediyoruz.

Dernek olarak verdiğimiz mücadelede sizlerin yanımızda olması bizleri güçlü kılacaktır. Lisans tamamlamayla ilgili başlatılan adli süreç devam etmektedir. 4-5 ay içinde sonuçlanması beklenmektedir.

Bundan sonraki süreçte bilimsel faaliyetler odyoloji alanında sadece diplomalı meslek mensuplarından oluşan en büyük dernek olan Odyoloji Derneğinin çatısı altında KBB akademisyenleri ile yapılacaktır.

Ülkemizin ihtiyacı doğrultusunda yeni akademisyenlerin yetişmesi, iş olanaklarının genişletilmesi , Kamu Hastanelerinde ve Özel Sektörde gerçek ihtiyacın belirlenmesi için gerekli çalışmalar yapılacağından aktif çalışan(mesul müdürlerde dahil) odyometristler  başta olmak üzere( isteyen odyologların tüzük gereği derneğe üyelikleri gerçekleşmektedir) bütün mezunların Derneğimize üyeliklerini en kısa zamanda yaptırması gerekmektedir. Yapılacak her türlü toplantıya aktif katılım göstermenizin çok önemli olduğunu belirtir saygılarımızı sunarız.

Odyoloji Derneği Yönetim Kurulu