Yükseköğretim kurulu ile 28/09/2015 tarihinde toplantı gerçekleştirildi.
Değerli meslektaşlarımız;

28/09/2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda 26/11/2014   tarihinde yasalaşarak yürürlüğe giren sağlık ön lisans mezunlarının ilişkili alanlarda lisans tamamlatılması ile ilgili yasa çerçevesinde, istek ve önerilerimiz dile getirildi. Sağlık Bakanlığında resmi kayıtlarda 2 ay önce ataması yapılmış 5 odyolog olduğu, 28 yıldır ülkemizde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Odyoloji ünitelerinde sadece odyometrist meslek grubunun çalıştığı , milyonlarca hasta baktığı ve bakmaya devam ettiğini bu nedenle odyometristlerin odyometrinin devamı olarak açılan odyolojide eğitimlerinin ivedilikle tamamlatılmasının hak ve gereklilik olduğu belirtildi.

Türkiyede odyoloji ile ilgili sorunlar görüşüldü. Ayrıca farklı meslek gruplarının odyoloji alanında yüksek lisans yaparak odyolog olması ile ilgili 2011 yılında çıkan kanunun eşitlik yasasına  aykırı olduğu belirtildi.  Yükseköğretim kanunlarının kişilerin eğitim aldıkları lisans alanında unvan sahibi olabileceği gene farklı alanda yüksek lisans yapan kişilere yüksek lisansına göre unvan veilemeyeceği  ile ilgili mahkeme kararları da eklenerek dosya sunuldu.

Konunun yakından takipçisi olduğumuzu , toplantılarımızın bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğini belirtiriz.

Toplantı;  Leyla Topkan, Yunus Önder,  Kadriye Önal ve Odyoloji Derneği Avukatının da katılımı ile gerçekleşti.

Odyoloji Derneği Yönetim Kurulu