Sayın meslektaşlarımız,

Her geçen gün sizlerin de vermiş olduğunuz güven ve destekle biraz daha güçlenmekteyiz. Mesleki olarak daha iyi örgütlenmek, ülkemizde odyolojiyi hakettği yere taşımak bizlerin görev ve sorumluluğudur. Bunların başında odyolojiye bilimsel katkılarımızı sunmak ve işitme engelli bireyin sorunlarını odyolojik olarak tam donanımlı olarak çözebilmemiz ve ülkenin geleceği açısından  odyometrstlerin odyolojide lisans tamamlaması zorunludur. Ayrıca odyometri okullarının kapatılması, diğer meslek gruplarının odyolojide yüksek lisans yaptırılarak odyolojide çalıştırılmaması gerekir.

Lisans tamamlama ile ilgili görüşmeler devam etmekte olup yakın bir zamanda sonuçlanması beklenmektedir. Bir olumsuzluk gelişmesi durumunda Odyoloji derneği Avukatları tarafından Sağlık Bakanlığı ve TBMM' si Eğitim Komisyonu Başkanı tarfından da desteklenen ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde de vazgeçilmez ve engellenemez bir insan hakkı olan eğitim hakkımızın engellenmesi çabaları içerisinde mesai harcanması durumunda ilgililer hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır. Başta Yüksek ÖğretimKurumu'nun ilgili birim ve amirleri olmak üzere bu hakkımızın verilmemesi için yoğun bir şekilde uğraşan kişi ve kuruluşlar varsa menfi bağlarıyla birlikte hem buradan duyurularak deşifre edilecek hem de hukuk karşısında hesap vermeleri için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Bir yanda daha fazla eğitim isteyen biz odyometristler öte yanda eğitim almamızı engelleyen bir zamanlar hocalığımızı yapmış akademisyenler bulunmaktadır. Dünyanın neresinde bu kadar büyük açık bulunmaktayken kişilerin eğitim hakkı ve istekleri desteklenmesi gerekirken engellenmiştir? Bu durumu iyi niyetle çalışan ortalama insan zekasının anlaması mümkün değildir. Ancak, tüm camiamızın şundan emin olması gerekir ki bu hakkımızdanda hiç bir zaman her ne baskı gelirse gelsin, nasıl kirli ilişkiler ve bunların aktör/aktrisleri olan çıkar çevrelerinin çabaları olursa olsun vaz geçmiyeceğizi bir kez daha şiddetle vurgulamak isteriz. Bu noktada siz sevgili meslektaşlarımızın hiç bir koşulda , umutsuzluğa düşmemenizi ve yasalardan gelen ve bir insan hakkının elde edilmesi çabamıza daha fazla ve inançla destek vermesi "verilmemekte diretilen haklarımızın alınması" bakımından önemli olduğunu vurgulamak isteriz.

Not: Konuyla hiç bir alakası bulunmayan Ülkemizde odyolojinin gelişmesi için çok büyük emekler veren  değerli hocalarımızı ve diğer odyolog arkadaşlarımızı tenzih ederiz.

Not:
Bundan sonraki süreçte planladığımız bilimsel toplantı ,eğitim, seminer,  kurslar bulunmaktadır. Gerekli duyurular çalışmaların sonlanmasını takiben en kısa sürede açıklanacaktır.

Not:
Daha güçlü mücadele etmemiz için dernek aidatlarının en kısa sürede yatırılması herkesin sorumluluğudur.

Odyoloji Derneği Yönetim Kurulu