Yükseköğretim Kurulu ile yapılan toplantı

Yükseköğretim kurulu ile 25.06.2012 tarihinde gerçekleşen toplantıda;

Odyolojinin, 51 yıldır içinde bulunduğu durum aktarıldı. İşinde başarısız olmuş veya kendi alanın da iş bulamamış   tüm lisans mezunlarının  odyoloji yüksek lisansı adı altında unvan verilerek çalıştırılmasının 2547 YÖK kanunlarına ters olduğu ve görev alanlarımızın başka meslek grupları tarafından işgal edilmesinden duyduğumuz rahatsızlık dile getirildi.

Bu mesleğin asıl sahiplerinin, Üniversiteler tarafından verilmiş ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış diplomaya sahip , Odyometri ön lisans ve Odyoloji lisans mezunu olan kişiler olduğu anlatıldı ve diğer konular görüşüldü.

Yükseköğretim Kurulu yetkililerine ve diğer  çalışanlarına teşekkür ederiz.

Odyoloji Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Leyla Topkan

26/06/2013 23:34

Başta Odyoloji Derneği başkanı Leyla hanım olmak üzere katkısı olan herkese çok teşekkür ederim.
YUNUS ÖNDER