Koklear İmplant Sempozyumu

Koklear İmplant ülkemizde bir çok ileri ülkeden önce 1987 yılından beri uygulanmaktadır. Cochlear Implant Derneği (CID) ise 2001 yılında bu cihazları kullanan işitme kayıplılar ile cihazların tıbbi uygulamalarını yapan doktor ve odyologlarla Ankara’da kurulmuştur.

Dernek, çok ileri teknoloji ürünü olan bu cihazlar için ameliyat öncesinde ve bir ömür süren kullanım döneminde her konuda gerekli desteği sağlamak ve gelişmeleri takip etmek, kullanıcıları bilgilendirmek amacı ile kurulmuş olup; 2005 yılında ise merkezi Lüksemburg’ta bulunan Avrupa Cochlear İmplant Kullanıcıları Derneğine (EURO-CIU) üye olarak kabul edilmiştir.

Avrupa Cochlear Implant Kullanıcıları Derneğine( EURO-CIU) Türkiye ile birlikte, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka Estonya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, Lüksemburg İsveç, İsviçre, İngiltere, Ispanya, İtalya, Macaristan Portekiz Yunanistan ve Kıbrıs üyedir. EURO-CIU; Üye ülkelerde koklear implant kullanımının desteklenmesi için çalışmalar yapmaktadır.

EURO-CIU genel kurulu her yıl bir üye ülkede yapmaktadır. Yine her iki yılda birde genel kurulla birlikte Koklear İmplant konusunda özel birde uluslararası katılımlı Sempozyum yapılmaktadır. 2005 yılındaki 10. Genel Kurulu ülkemizde Antalya’da özel sempozyumu ile birlikte yapılmıştır.

EURO-CIU’nun 18. Genel kurulu ise 2013 yılında ülkemizde yine Derneğimizin ev sahipliğinde 6 Nisan 2013 Cumartesi günü İstanbul’da Taksim Green Park otelde yapılacaktır.Genel Kuruldan bir gün öncede 5 Nisan 2013 Cuma günü: “ Koklear İmplantlı Küçüklerde Re / Habilitasyon, Eğitim ve Diğer Etkenler “ konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenmiştir. Bu sempozyum EURO-CIU’nun yaptığı 9.özel sempozyum olacaktır. Sempozyum İstanbul Harbiye Askeri Müzesi konferans sitesinin Malazgirt salonunda yapılacaktır .

Sempozyumda konuları ülkemizle birlikte Amerika ve Avrupa’dan akedemik konuşmacılar sunacaktır. Bu konuşmacılar dışında üye ülkelerin derneklerinden de temsilciler konuşacaktır.

Sempozyumumuza misafir ülkelerin temsilcileri dışında derneğimiz üyesi koklear implant kullanıcıları ile aileleri katılacaklardır.

Ülkemizdeki koklear implant kullanıcıları dışında Koklear implant konusunda çalışan doktor, odyolog ve özel eğitimcilerle ve bu konularda yüksek tahsil veya master yapan Fakülte öğrencileri katılabilirler üyedir. EURO-CIU; Üye ülkelerde koklear implant kullanımının desteklenmesi için çalışmalar yapmaktadır.

EURO-CIU’nun 18. Genel kurulu ise 2013 yılında ülkemizde yine Derneğimizin ev sahipliğinde 6 Nisan 2013 Cumartesi günü İstanbul’da Taksim Green Park otelde yapılacaktır.Genel Kuruldan bir gün öncede 5 Nisan 2013 Cuma günü: Koklear İmplantlı Küçüklerde Re / Habilitasyon, Eğitim ve Diğer Etkenler konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenmiştir. Bu sempozyum EURO-CIU’nun yaptığı 9.özel sempozyum olacaktır. Sempozyum İstanbul Harbiye Askeri Müzesi konferans sitesinin Malazgirt salonunda yapılacaktır .

Ülkemizdeki koklear implant kullanıcıları dışında Koklear implant konusunda çalışan doktor, odyolog ve özel eğitimcilerle ve bu konularda yüksek tahsil Odyoloji masterı yapan öğrenciler katılabilirler.